То може да се назове обилазак градилишта по окончању радова, вожња почасног круга, плес победника на месту злочина... како коме драго, али да се ради о победнику, ликовању, одоцнелом сладострашћу, у то нема сумње. Реч је о Латинки Перовић и једном програму написаном и усвојеном 1928. године, у Дрездену, на Четвртом конгресу КПЈ. Тај програм никада није одбачен, повучен, ревидиран. Он је и данас на столу, по њему се и данас ради (не падајте у заблуду због чињенице да КПЈ формално не постоји, да су комунисти поражени), остало је још понешто за работу на градилишту званом Југославија.
Подсећам, на Четвртом конгресу КПЈ усвојен је програм чија основна поставка гласи: разбити Југославију, формирати самосталне државе Словенију, Хрватску, Црну Гору и Македонију, одвојити Војводину од Србије, подржати Албанце да направе државу у чији би састав ушле све територије на којима они чине већину и константно, каже програм, водити борбу против "српског хегемонизма".
Све је урађено, или готово све. Око Војводине постоје одређене потешкоће, али ради се на томе. Посебни притисци нас тек чекају. Нема овде простора да се подсетимо како је, с ким, под којим условима програм из 1928. године реализован, што на крају крајева и није претерано важно: реализован је. Борба против "српске хегемоније" није прекидана чак ни малим одморима. Сви национализми су опасни (као), али српски је најопаснији.
Латинка Перовић је последње велико име из оперативне групе југословенских комуниста који су проводили дрезденски налог. Била је секретар Савеза комуниста Србије 1968-1972. године, а последњих година "другосрбијанцима" је замена за Тита, Иву Лолу Рибара, Кардеља, Стамболића, Кочу... за све што смо подводили под појам Југославија, са покрајинама осакаћеном и вишеструко условљеном Србијом.
Латинка је написала књигу "Доминантна и нежељена елита"; тринаест портрета личности по њеном избору, којима је дала префикс елитних. Сви осим једног имају позитивну конотацију а онај један је, погађате, Добрица Ћосић. Књига је до сада промовисана у Београду, Подгорици, Новом Саду, Загребу, Тузли... Остали су Скопље, Љубљана и Приштина па да се затвори тај почасни круг победника.
На промоцији у Загребу главни је био Будимир Лончар, последњи шеф дипломатије Титове Југославије, а главна теза да је Југославију срушио српски национализам, с Ћосићем на челу. Хрватски национализам, као такав, за Латинку и братију око ње не постоји. На истој промоцији, Мика Трипало и Савка Дабчевић Кучар представљени су као бранитељи Југославије од српске хегемоније.
Нико Србе није поразио дубље и далекосежније него што су то урадили комунисти.

     = из коментара уз овај чланак: 

    mladjar 19. децембар 2015. 12:04 #3824090
Narode bre, sta ste zapenili, nikad se nije bolje zivelo u Srbiji nego za vreme SFRJ, nikad industrijski jaca, nikad standard veci. Glupo mi je da verujem vama, posebno onima koji nisu tu zemlju ni doziveli, umesto sebi. I sta ste se uhvatili za Latinku disidenta?! Da li je ona kao disident relevantan faktor? Po meni nije. Ona je izbacena iz partije i sa svih funkcija 1972.
Nikola 19. децембар 2015. 11:36 #3824042
Nemaju veze komunjare kao što je Latinka i njeni sledbenici sa partizanima i borbom protiv Hitlerove Nemačke. Oni su se samo nametnuli i njihov je glavni zadatak da raskomadaju Srbiju i rasele srpski narod sa ovih prostora . Jer kako je moguće biti pripadnik bilo koje nacije a ne biti nacionalista što se jedino od Srba traži.U prevodu traži se da se sami sebe odreknemo.
upitnik 19. децембар 2015. 11:13 #3823990
partizanija,jugoslovenski pokret da se od fašiizma odbrani i očuva jugoslavija i onda drezdenski program da se Juga razruši e ovde lud zbunjenog.Razlog je srpska hegemonija i velika Srbija,ljepa izmišljotina koja se potura i uzima kao razlog za razbijanje Juge.iskoristili su Srbe i 41-45 g.koji su bili 80% partizana i dali naveće žrtve da optuže ,upravo suprotno za razbijanje Jugoslavije.
dusan 19. децембар 2015. 11:06 #3823973
Jednu veoma bitnu stvar ste zaboravili, a to je Srbi-komunisti,ali gospodine Dmitricu gde su bili komunisti od 2000 do danas(takve pljacke nije bilo na svetu) i poslednje, koje podrzavao osamostaljene tih drzava 1991 kao i danas nevidim da to radi SPS(sem pljacke).
srboljub patrijanić 19. децембар 2015. 11:06 #3823972
Pametnom je sasvim dovoljno,ime i prezime.Pazite,latinka perović.Dodate li tome i družinu,koju prati i posebno koja je prati,stvar postaje jasnija od "Jasne".Savka D.K.,Tripalo,B.Lončar,i ini maspokpvci (čitaj ustašetine ),a onda našazloglasna elita,Zoka,Čeda,Neša,Boris,Jova,Nataša,Srbljanovićka i....Zlo je minoran pojamčić,za sve ove koji sve ostvariše u Srbiji,pljujući je i ubijajući.